Elkezdődött a felkészülés a következő bajnoki idényre felnőtt csapatunk számára

Elkezdődött a felkészülés a vármegyei I. osztály 2024/2025-ös bajnoki évadjára az Ózd-Sajóvölgye labdarúgó csapata számára. Az előző idény bajnok csapata július 15-én vetette bele magát a munkába, az osztályozó mérkőzések miatt rövidre nyúlt pihenőt követően. Az előző szezont veretlenül megnyerő csapat számára a következő idény augusztus 10-én veszi kezdetét.

A felkészülési időszak kezdetén Kádár Zsoltot – az SVF operatív igazgatóját kerestük mondja el nekünk az együttes jövőbeni terveit.

„A hamarosan rajtoló idényre az Ózd-Sajóvölgye csapata kicsit koncepciót vált, a fiatalok beépítése a csapatba ugyanis eddig is kiemelt szerepet játszott, a továbbiakban azonban hatványozottan fontos feladat lesz a bajnoki évad folyamán. A kialakítás alatt lévő 20 fős keretben a tervek szerint 10 fő lesz felnőtt korú, 10 fő pedig ifjúsági korú labdarúgó, akik az SVF U17-es és U19-es csapatából kerülnek a felnőtt gárdához.

A szakmai stábot illetően a csapat játékos edzője továbbra is Bene Attila marad, az ő munkáját erőnléti és asszisztens edzőként Kovács Roland segíti. Szakmai segítőként Zimányi Ádám is részt vesz az együttes életében, valamint a nagy rutinnal rendelkező Benczés Miklós szakmai tanácsadóként dolgozik a sikeres bajnoki idény érdekében.

Nagy eredmény a csapat életében, hogy sikerült Ózd város Önkormányzatával megállapodást kötni, ami egy nagyon fontos lépés a jövőt illetően.

A csapat célját illetően nincs olyan elvárás mint tavaly volt, a fő cél a fiatalok beépítése, különös tekintettel a 2007-ben született játékosokra. Az NBIII-as Putnok FC továbbra is prioritás számunkra és a 2025/2026-os bajnoki idényben a harmadosztályban a fiatal szabálynak megfelelő játékosnak 2007-es születésűnek kell lennie, nekünk pedig az a célunk, hogy ilyen játéksoknak lehetőséget biztosítsunk idén a vármegyei I. osztályban, hogy szokhassák a felnőtt légkört, aztán pedig ezen játéksokok közül kerüljön ki a harmadik vonal fiatal szabályának megfelelő játékos a Putnok számára. „

A következő néhány hétben komplex edzésmunkával készül a csapat a bajnoki rajtra, ahol a rendszeres edzésmunka mellett a felkészülési mérkőzések is szerepet kapnak. Ebből az elsőt már szombaton (július 20.) lejátssza csapatunk, 10 órától a Sajóbábony ellen mérkőzik az Ózd-Sajóvölgye Putnokon, az Elek Ákos Sportközpontban.